Acasă   Programe de finanțare   Taxe și contribuții   Legislație   Media   Informații publice   Servicii online   Contact  EN | RO
Aceasta este ROMANIA

Administrația Fondului pentru Mediu este principala instituție care asigură suportul financiar pentru realizarea proiectelor și programelor pentru protecția mediului, constituită conform principiilor europene „poluatorul plătește” și „responsabilitatea producătorului”.
Administrația Fondului pentru Mediu funcționează ca organ de specialitate al administrației publice centrale, cu personalitate juridică, în coordonarea Ministerului Mediului.

ANUNȚURI

FOTOVOLTAICE
Pentru efectuarea unor analize asupra modului de functionare a inscrierii persoanelor fizice in cadrul Programului denumit generic CASA VERDE FOTOVOLTAICE, aplicatia informatica nu va fi disponibila incepand din data de 10 septembrie, ora 16.30. Accesul in aplicatie, pentru inscrierea persoanelor fizice in Program, se va relua in cel mai scurt timp, dupa finalizarea analizelor efectuate.

In aplicatia informatica pentru gestionarea Programului Casa Verde Fotovoltaice au fost inscrise, in 10.09.2019, 13.271 Cereri de finantare.

 • Având în vedere noile modificări legislative prevazute de Ordonanata de Urgenta nr.50/2019 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.196/2005 privind Fondul pentru mediu şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor şi a deşeurilor de ambalaje referitoare la taxa prevazuta la Articolul 9 alin.(1) lit.a) din Ordonanța de urgență nr.196/2005 privind Fondul pentru mediu, vă informăm că aceasta contribuție de 2% din veniturile realizate din vanzarea deseurilor se reține și se plătește o singura data la Fondul de mediu, de catre operatorii economici care desfăşoară activităţi de colectare şi/sau valorificare a deşeurilor, la prima operațiune de vânzare a deșeurilor, respectiv de la deținătorul inițial al deșeurilor la primul operator economic colector sau valorificator.


 • RABLA ELECTROCASNICE  AUTOVEHICULE
 • Sesiunile de depunere a cererilor de finanțare de către persoanele juridice în Programele denumite generic Rabla si Rabla Plus s-au încheiat la 11 octombrie a.c.
  Persoanele juridice ale căror dosare de finanțare au fost sau urmează să fie aprobate, precum și persoanele fizice se pot înscrie la producătorii validați până la 20 noiembrie 2019 în Programul Rabla și până la 25 noiembrie 2019 în Programul Rabla Plus, termene care trebuie respectate și în cazul în care se dorește cumularea primei de casare cu ecotichetul.
  De asemenea, notele de înscriere în ambele Programe sunt valabile până la 25 noiembrie 2019, dată până la care trebuie emise și facturile de achiziție a autovehiculelor noi.
  Menționăm că datele calendaristice indicate anterior sunt termene procedurale maxime, care nu pot fi depășite, dar care pot fi decalate la inițiativa producătorilor validați, sens în care sfătuim persoanele fizice și juridice să se adreseze din timp acestora, astfel încât să poată beneficia de cele două Programe.

 • În atenția solicitanților persoane juridice care depun cereri de finanțare în cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de serã în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante din punct de vedere energetic și doresc cumularea ecotichetului cu prima de casare.
  În cazul în care se dorește participarea în cadrul ambelor Programe - Rabla Plus și Rabla Clasic - în scopul cumulării ecotichetului cu prima de casare, se recomandă depunerea unei adrese în acest sens, împreună cu fiecare dintre cele două cereri de finanțare. Acest mecanism este necesar pentru identificarea cererilor de finanțare depuse în ambele programe, astfel încât rezultatul evaluării lor să fie adus la cunoștința beneficiarilor în cel mai scurt timp. • PROIECTE FINALIZATE


  Hartă site Evenimente Politica de Cookie și de Confidențialitate
  Site proiectat și administrat de către compartimentul IT al AFM © Toate drepturile rezervate 2018